Tips voor het optimaal verwarmen van uw woning

Welk verwarmingssysteem je ook gebruikt, zorg ervoor dat het steeds goed onderhouden is. Het systeem zal efficiënter werken, dus ook minder verbruiken en je bespaart op eventuele reparatiekosten.

 

Je verwarmingssysteem volledig uitschakelen is geen goed idee, zeker niet bij een warmtepomp en vloerverwarming. Wanneer je het syteem terug aanzet, zal het juist meer energie nodig hebben om terug op de gewenste temperatuur te komen. Stel daarom je thermostaat in op een lagere temperatuur en voorkom grote temperatuurschommelingen.

 

Verlucht je woning voldoende, het volstaat om 1 tot 2 keer per dag 10 minuten te verluchten. Het is niet nodig om je ramen urenlang open te zetten, om een goede luchtcirculatie te krijgen. Een droge woning, zal sneller opwarmen. Dus door je opwarmingstijd te verminderen, verminder je ook je energieverbruik.

 

Pas de temperatuur aan aan je activiteiten. Werk jij van thuis uit? Dan zou een temperatuur van 19°C moeten volstaan om in alle comfort te werken. In de slaapkamer wordt een ideale temperatuur van 18°C aanbevolen. Wanneer je de kids in bad zet, is het aangenaam om dit bij een tempeatuur van 22°C te doen.

 

Wil je graag persoonlijk advies rond het besparen van verwarmingskosten?

We helpen je graag verder