Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Een warmtepomp heeft een laag energieverbruik. Ze produceert 3 tot 5 keer meer energie dan ze verbruikt, daardoor ligt het verbruik dus een stuk lager dan bij een klassieke installatie op gas of stookolie.  Een warmtepomp is bovendien veilig in gebruik en vervuilt onze atmosfeer niet, omdat de warmte uit het milieu wordt genomen (grond, water of lucht).

 

Een warmtepomp wordt aanzien als een grote investering, maar daarna bespaar je ieder jaar op je energiefactuur. Zeker in combinatie met zonnepanelen kan de energiewinst behoorlijk oplopen. Bovendien is het zo dat de installatie van een warmtepomp, de waarde van uw huis verhoogt, op lange termijn zal het altijd een win-win situatie zijn.

 

Alvorens u de installatie van een warmtepomp overweegt, is het belangrijk om uw woning goed te isoleren. Isoleer daarom, in deze volgorde, je dak, muren, vloeren, ramen en deuren. Een warmtepomp combineer je best met een verwarmingssysteem op lage temperatuur, zoals vloer- of muurverwarming. Net zoals de klassieke verwarmingsketel, kan een warmtepomp uw woning ook voorzien van sanitair warm water.

 

Als je renoveert, kan je bij sommige lokale overheden beroep doen op premies voor een warmtepomp.

Hoeveel u kan besparen met een warmtepomp is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de isolatie van uw woning, het type woning (rijhuis of vrijstaand), uw energieverbruik, en het gebruik van zonnepalen.

  • Hybride warmtepomp: bespaart u gemiddeld 300 euro per jaar
  • Lucht/lucht warmtepomp: bespaart uw zo'n 500 euro per jaar
  • Lucht/water warmtepomp: bespaart u ongeveer 500 euro per jaar
  • Water/water warmtepomp: bespaart u tot wel 800 euro per jaar
  • Bodem/water warmtepomp: bespaart u ook tot wel 800 euro per jaar

 

Wil u graag weten welke warmtepomp het meest geschikt is voor uw woning?

We komen graag bij u langs.