Wat is het verschil tussen een airco en een warmtepomp?

Een airco is in principe een type warmtepomp, namelijk een lucht-lucht warmtepomp. Een lucht-lucht warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht en geeft de warmte af via de lucht in de ruimte, je kan er zowel de ruimte mee verwarmen als koelen.

Deze wordt aangedreven door 80% energie uit de ruimte en 20% energie door elektriciteit. Daarom een excellente keuze in combinatie met het gebruik van zonnepanelen. De binnenunit kan verschillende vormen aannemen, zoals een wandmodel, een vloermodel of een plafondmodel.

 

Een warmtepomp is een duurzaam, zuinig en efficiënt systeem dat een totaaloplossing biedt voor de klimaatregeling in jouw woning. Met een warmtepomp kan je het hele huis verwarmen of koelen, en warm water produceren.

 

Afhankelijk van het type warmtepomp kies je voor actieve of passieve koeling. Actieve koeling is mogelijk met lucht-water warmtepompen. Hierbij onttrekt het systeem warmte uit je woning en geeft het af aan de omgeving, en koelt het het water dat door de leidingen stroomt.

 

Passieve koeling gebeurt met water-waterwarmtepompen of grond-waterwarmtepompen (de geotehermische waterpompen genoemd). Deze systemen gebruiken de koelte van de bodem of het grondwater. Passieve koeling is nog iets energiezuiniger dan actieve koeling.

 

Ben je geïnteresseerd in een efficiënte oplossing voor uw woning?

Neem contact op voor meer informatie.